dilluns, 14 de març del 2016

El fruit del baobab

FEBRER 2016



Autor: CARRANZA, MAITE

Editorial: ESPASA

Año de edición: 2013

Género: Narrativa

ISBN: 9788467018707

Lola, pediatra de 39 años a la que acaba de dejar su pareja, quiere ser madre y se plantea el sentido de su vida. En el ambulatorio donde trabaja conocerá a Aminata, una gambiana joven con cuatro hijos. Ama de casa y analfabeta, Aminata es una mujer honesta, digna e inteligente que acabará cuestionando los principios y tradiciones en los que ha sido educada. Binta, la hija adolescente de Aminata, ha crecido en España, es la mejor de la clase y quiere ir a la universidad. Las tres deberán luchar por lo que quieren.  



El 18 de febrer de 2016 a les 19 h, a la sala polivalent, l’alcaldessa de Badia, Eva Menor, va obrir l’acte principal de la diada i va presentar Maite Carranza, antropòloga i autora de la novel·la El fruit del baobab, comentada als clubs de lectura de la població, que va fer la presentació del seu llibre. Els assistents, una seixantena de persones, van poder gaudir de les explicacions de l’autora sobre la cultura africana, la immigració i sobre el xoc que a vegades suposa la convivència multicultural. Va tractar sobretot, un dels temes plantejats a la novel·la: la mutilació genital femenina, una pràctica que preocupa molt ja que suposa un greu perill per a moltes nenes i dones africanes. L’autora va atendre les preguntes de la gent i va signar exemplars del seu llibre, que es podia adquirir a la mateixa biblioteca.


En aquesta foto podem veure l'autora amb membres de diferents grups de lectura del municipi.

1 comentari:

  1. Aquest magnífic llibre, el sento com una lectura de primavera. Perquè és a la primavera quan esclata la vida de vegetals i animals. De la mateixa manera que la Maite Carranza ens explica com esclata dins dels membres d'una família la necessitat de replantejar-se un pervers costum que d'anys immemorials mutila físicament les dones de determinades parts del planeta.

    ResponElimina